Upozorenje

Virus se širi u Bejrutu a 50 posto bolnica nije funkcionalno

Tri velike bolnice su potpuno uništene u eksploziji, a mnoge druge su jako oštećene tako da im je znatno smanjen kapacitet, rekli su dužnosnici.
Vijesti / Svijet | 12. 08. 2020. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je u srijedu da bi broj zaraženih koronavirusom u Libanonu mogao rasti nakon što je polovina zdravstvenih ustanova u Bejrutu oštećena u razornoj eksploziji prošli tjedan.

Richard Brennan, regionalni direktor WHO-a za izvanredne situacije, rekao je nakon procjene 55 klinika i zdravstvenih ustanova u libanonskoj prijestolnici da "preko 50 posto nije funkcionalno".

Po službenim podacima, u eksploziji u bejrutskoj luci 4. kolovoza poginula je najmanje 171 osoba a ozlijeđeno je 6000 ljudi.

Eksplozija je prouzročila veliku štetu na zgradama i bolnicama diljem grada.

Tri velike bolnice su potpuno uništene u eksploziji, a mnoge druge su jako oštećene tako da im je znatno smanjen kapacitet, rekli su dužnosnici.

Predstavnica WHO-a u Libanonu, Iman Shankiti, rekla je u srijedu da nedostaje 500 do 600 bolničkih kreveta u Bejrutu uslijed eksplozije.

Brennan je također upozorila na "zabrinjavajući rast" broja slučajeva koronavirusa u Libanonu nakon eksplozije.

"Jučer smo imali u Libanonu najveći dosad zabilježeni broj slučajeva covida-19", kazala je, navodi Hina.

Libanonsko ministarstvo zdravstva priopćilo je u utorak da je zabilježeno 309 novih slučajeva tako da je ukupan broj 7121. Ukupno je dosad umrlo 87 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close