Sjeverna Koreja

Virus i u zatvorenoj zemlji

Muškarac je testiran a rezultati testa nisu nedvosmisleno potvrdili prisutnost koronavirusa, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Nakon tri tjedna ograničenja su ukinuta.
Vijesti / Svijet | 26. 08. 2020. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un zatražio je da se poduzmu mjere kako bi se zaustavio koronavirus i spriječile žrtve i štete na usjevima koje bi mogao prouzročiti tajfun Bavi, objavila je u utorak državna novinska agencija KCNA, prenosi Hina.

Politbiro Radničke stranke sastao se u proširenom sastavu u vrijeme pandemije koja pojačava pritisak na sjevernokorejsko gospodarstvo, teško pogođeno nedavnim zatvaranjem granica i poplavama.

Na sastanku su analizirani "neki problemi u državnom kriznom režimu sprečavanja pandemije kontrolom ulaznih puteva zloćudnog virusa", objavila je u priopćenju državna agencija.

Sjeverna Koreja nije izvijestila ni o jednom potvrđenom slučaju zaraze novim koronavirusom ali Kim je u srpnju kazao da "bi se moglo reći da je (virus) ušao" u zemlju i uveo je stroga ograničenja u gradu Kaesongu nakon što je jedan muškarac pokazao simptome Covida 19.

Muškarac je testiran a rezultati testa nisu nedvosmisleno potvrdili prisutnost koronavirusa, prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji. Nakon tri tjedna ograničenja su ukinuta.

Na sastanku politbiroa razgovaralo se i o hitnim mjerama koje bi trebale spriječiti da tajfun Bavi prouzroči ljudske žrtve i štetu na usjevima. Bavi bi trebao stići u Sjevernu Koreju sljedećih dana a zbog jakih kiša i poplava strahuje se za opskrbu hranom.

Radnička stranka najavila je za sljedeću godinu kongres na kojem bi trebala biti donesena odluka o novoj "petoljetki" budući da se kasni s ostvarenjem zacrtanog cilja o poboljšanju stanja u gospodarstvu i podizanju životnog standarda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close