Događa se

VIDEO | Voditeljica greškom objavila smrt pape Franje

Nakon Trga svetog Petra na ekranu se pojavila voditeljica Pentelow koja je nastavila čitati vijesti kao da se ništa nije dogodilo.
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2021. u 09:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kylie Pentelow, novinarka i voditeljica vijesti na britanskoj mreži ITV, pogreškom je proglasila smrt 85-godišnjeg pape Franje tijekom priloga o božićnoj poruci 'Urbi et Orbi'.

''Fokus papinog svečanog obraćanja bile su njegove molitve da dođe kraj pandemiji. Rekao je da bi cjepiva trebala biti dostupna najpotrebitijima. Njegova smrt je proglašena, uh, oprostite'', rekla je Pentelow u subotu navečer.

Nakon Trga svetog Petra na ekranu se pojavila voditeljica Pentelow koja je nastavila čitati vijesti kao da se ništa nije dogodilo.

Njezin gaf odmah se proširio na društvenim mrežama. Postala je predmet sprdnje, ali su mnogi izrazili razumijevanje za pogrešku.

''Svi griješimo, neka netko ovoj čitačici vijesti odmah da piće'', komentirao je BBC-jev novinar Scott Bryan.

''Sjetite se onih koji danas rade u božićnoj smjeni'', napisala je jedna osoba, dok je jedna bivša voditeljica otkrila vjerojatni uzrok pogreške.

''Kada sam radila za ITV morali smo vježbati u slučaju smrti kraljice Elizabete. Imali smo pripremljene osmrtnice, ali su sva imena bila zamijenjena sa 'gospođa Brown' kako bi izbjegli ovakve pogreške'', objasnila je.

''Kylie Pentelow upisala se u povijest televizije, jedan je od komentara na Twitteru''.

Kopirati
Drag cursor here to close