Rat u Ukrajini

VIDEO: Projektil eksplodirao par metara od novinara dok se javljao uživo iz Ukrajine

Srećom, ni novinar ni snimatelj nisu ozlijeđeni.
Vijesti / Svijet | 03. 01. 2023. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projektil je eksplodirao svega nekoliko desetaka metara od novinara koji se uživo javljao iz Ukrajine, piše Nexta, a prenosi Index.hr. Dodaju kako je riječ o francuskom reporteru koji se javljao iz Kramatorska.

Srećom, ni novinar ni snimatelj nisu ozlijeđeni.

Podsjetimo, u napadu raketnim projektilima koji su u istočnoj Ukrajini izvele ruske snage uništena je ledena arena u gradu Družkivku, u regiji Donjeck, izvijestila je Ukrajinska hokejaška federacija. Ranije je objavljeno da je projektil pogodio grad i ranio dvije osobe.

"Ruski okupatori su od početka rata uništili pet ledenih dvorana", objavila je federacija na Telegramu, nabrojivši hokejaški stadion Družba u Donjecku, arene u Mariupolju i Melitopolju, Ledenu palaču u Severodonjecku i sada arenu Altair u Družkivku.

Ukrajinski hokejaški klub Donbas, koji je Altair koristio od 2014., nakon što su proruski separatisti proglasili Donjecku Narodnu Republiku, izvijestio je da je dvorana uništena u raketnoj paljbi.

Ta dvorana bila je mjesto održavanja ukrajinskih prvenstava, međunarodnih natjecanja i kulturnih događaja. Glavni menadžer kluba Fedor Iljenko napisao je na Facebooku da je to mjesto bilo više od zgrade jer je bilo domaćin najveće ukrajinske škole hokeja i umjetničkog klizanja.

Kopirati
Drag cursor here to close