"Ne može se hodati ni voziti"

VIDEO | Moskva okovana snijegom: "Ovo je snježna apokalipsa"

"Ovo je snježna apokalipsa: Moskvu je pogodila takva snježna oluja da se ne može ni hodati ni voziti", javlja javna televizija Pervij kanal.
Vijesti / Svijet | 18. 12. 2022. u 16:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo je snježna apokalipsa", poručila je u nedjelju ruska javna televizija uz snimke rekordnih nanosa viših od 30 centimetara na ulicama Moskve, zbog čega je poremećen cestovni promet, a otkazani su i letovi iz tamošnjih zračnih luka, piše Hina. 

"Ovakvi snježni nanosi tipični su za veljaču", a sada se događaju u prosincu, objavio je meteorološki centar Fobos. "Nikad u povijesti meteoroloških praćenja tako visoki snježni nanosi nisu se vidjeli na moskovskim ulicama 18. prosinca", dodaje.

Oko 119.000 ljudi i više od 12.500 vozila čisti snijeg, objavile su gradske vlasti.

"Ovo je snježna apokalipsa: Moskvu je pogodila takva snježna oluja da se ne može ni hodati ni voziti", javlja javna televizija Pervij kanal.

"Autobus su blokirani (...) očajni putnici silaze iz autobusa i nastavljaju pješice", prenijela je televizija Ren-TV. Nestali su pločnici pod snježnim pokrivačem, a vlasti sada daju prednost čišćenju cesta kako bi se omogućio javni prijevoz. Više od 50 letova otkazano je sa zračnih luka u Moskvi zbog nevremena, objavile su aerodromske vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close