Pritvoreni

VIDEO | Mladi Židovi pljuvali, psovali i udarali katoličkog svećenika u Jeruzalemu

Osumnjičenici, od kojih jedan ima 17 godina, privedeni su na ispitivanje, priopćila je policija, a obojici je naknadno određen kućni pritvor.
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2024. u 07:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva mlada, ultraortodoksna Židova su pljuvala, psovala i vrijeđala katoličkog svećenika u blizini Sionskih vrata u jeruzalemskom starom gradu u subotu navečer. Natalie Amiri, dopisnica njemačke TV mreže ARD, intervjuirala je oca Nikodemusa Schnabela kada se incident dogodio.

Većina toga je snimljena, a Amiri je podijelila snimku na Instagramu sa svojih 114.000 pratitelja. Opisala je što se dogodilo kad su im dvojica mladića prepriječila put dok su šetali. Tvrdi kako im je jedan od njih prišao i pljunuo Schnabela, prenosi Index.

Taj dio se ne vidi na snimci, ali jasno se čuje zvuk pljuvanja, piše CNN. Svećenik i novinarka nastavili su šetati Starim gradom, ali su im isti mladići prišli dok su šetali Armenskom četvrti. Prišli su Schnabelu, ponovno ga pljuvali, verbalno vrijeđali, a jedan od njih ga je udario nogom, pokazuje snimka.

Napadači u kućnom pritvoru

Druga snimka, koja je nastala nakon početnog incidenta, prikazuje Schnabela kako pokušava fotografirati lica mladića da bi ih pokazao policiji. "Nemaš me pravo dodirivati i pljuvati po meni. Policija uvijek pita. Trebam sliku njegova lica", govori jednom od mladića.

Jedan od mladića prilazi Schnabelu psujući ga. U tom trenutku intervenira stariji muškarac i na hebrejskom uvjerava napadača da odstupi, ali mu ovaj odgovara da se "pazi". "To sam učinio svećeniku jer su oni kršćani, brate, i to im radim", govori mladić ostalima koji promatraju incident.

Zatim se uključuje naoružani Izraelac koji fizički odvodi napadače od Schnabela, dok jedan od njih viče "je*eni Isus" na engleskom. Muškarce je kasnije uhitila izraelska policija i trenutno su u kućnom pritvoru dok se incident istražuje.

Nije prvi ovakav incident

"Sinoć je policija primila dojavu o mladićima koji su prešli područje Sionskih vrata u Starom gradu Jeruzalema. Ove su osobe verbalno vrijeđale i pljunule religioznog čovjeka koji je prolazio prije nego što su žurno pobjegle s mjesta događaja", stoji u policijskom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close