Nova eskalacija

VIDEO | Hezbolah napao Izrael: Izveli višestruke udare na izraelske položaje

Izraelska vojska je rekla da je odgovorila na lansiranja iz Libanona zračnim napadima na ciljeve Hezbolaha tenkovskom i topničkom vatrom.
Vijesti / Svijet | 02. 11. 2023. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hezbolah je objavio da je izveo višestruke udare na položaje izraelske vojske, uključujući prvi s dronovima opremljenim eksplozivom, dok je Izrael pokrenuo zračne napade na južni Libanon.

Izraelska vojska je rekla da je odgovorila na lansiranja iz Libanona zračnim napadima na ciljeve Hezbolaha tenkovskom i topničkom vatrom.

Hezbolah je objavio da su njegovi borci pokrenuli 19 istovremenih napada na položaje izraelske vojske u Izraelu koristeći navođene projektile, topništvo i drugo oružje.

Hezbolah je rekao da su dva drona napunjena eksplozivom pogodila zapovjedni položaj izraelske vojske području Shebaa Farms na granici.

Izraelsko granatiranje pogodilo je predgrađe grada Khiyama nekih 6 km od granice, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan civil, rekao je gradonačelnik grada Ali Rashed.

Podsjetimo, u srijedu je Hezbolah objavio kratki video s porukom "čekamo petak", a u snimci se najavljuje govor lidera ove organizacije Sayyeda Nasrallaha.

Nasralah bi trebao održati govor u petak, 3. studenog, na ceremoniji obilježavanja sjećanja na "mučenike koji su pali na putu za Al-Kuds".

Postoji šansa da bi Nasralah mogao proglasiti eskalaciju borbi na izraelskoj granici kako bi pokušao odvući Izraelske snage prema sjeveru.

Kopirati
Drag cursor here to close