Zatočeni

VIDEO | Četvero državljana BiH na aerodromu u Bruxellesu

Vijesti / Svijet | 22. 03. 2016. u 14:14 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik BiH u Bruxellesu Draško Aćimović potvrdio je Srni kako se u središtu za evakuaciju na aerodromu u Bruxellesu nalaze četiri državljanina BiH.

"Oni čekaju evakuaciju, a mi čekamo da nam jave da li će biti organiziran zajednički smještaj. Ukoliko ne bude, planirali smo ih prevesti do veleposlanstva dok ne vidimo kako i gdje te ljude da smjestimo", rekao je Aćimović.

Napomenuo je kako su ulice u Bruxellesu blokirane, a promet se odvija samo određenim ulicama uz velike mjere kontrole i ponovio da nema informacija o ozlijeđenim ili nastradalim državljanima BiH.

Istodobno Radio-televizija Srbije objavila je kako su dva putnika iz Srbije lakše ozlijeđena u eksploziji. Njima je pružena medicinska pomoć, nisu životno ugroženi i trebalo bi sutra da se vrate za Beograd.

Prema posljednjim informacijama, u današnjim napadima na aerodrom i stanicu metroa u Bruxellesu poginule su 34 osobe, a ranjeno je 130. Belgijski mediji navode da je 20 ljudi poginulo od detonacije u metrou, a 14 u dvije eksplozije na aerodromu.

Krizni stožer u u Bruxellesu je objavio da je u bruxelleskoj zračnoj luci neutraliziran sumnjivi paket, a policija je u bruxellskoj općini Ixelles aktivirala eksploziju u sumnjivom vozilu.

Sumnjivo vozilo nalazilo se u blizini vrlo prometne ulice Boulevard General Jacques, koja je zatvorena za promet.

Belgijska agencija Belga javlja da je policijska ekipa za razminiravanje neutralizirala sumnjivi paket u Rue de la Loi, ulici u kojoj se nalaze europske institucije te belgijska vlada i parlament.

Lokalne vlasti preporučile su svim školama da ne puštaju nijednog učenika po kojeg ne dođu roditelji ili staratelji.

Najprije je školama preporučeno da ne puštaju učenike izvan školskih zgrada za vrijeme podnevne pauze, a nakon toga roditelji su pozvani da dođu po djecu.

U školama su se roditelji morali legitimirati i potpisati da su preuzeli dijete.

Aftermath of Brussels airport bombing

Chilling footage shows immediate aftermath of Brussels airport bombing.Full story here: http://dailym.ai/1ZnXAZj

Posted by Daily Mail Video on Tuesday, March 22, 2016

Belgijska nuklearna elektrana Tihange je evakuirana, objavila je javna tv mreža VTM ne navodeći ikakve pojedinosti.

Od Tihange trenutno nije moguće dobiti komentar.

"Policija je evakuirala nuklearnu postaju Tihange", objavio je VTM, navodeći policijske izvore.

Kopirati
Drag cursor here to close