Rat u Ukrajini

Velike borbe za Severodonjeck; Separatisti: Okružili smo taj grad

Ruski je cilj potpuno opkoliti ukrajinske jedinice u gradu, kao i u obližnjem Lisičansku.
Vijesti / Svijet | 25. 05. 2022. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajina se bori da zadrži kontrolu nad ključnom autocestom do grada Severodonjecka na prvoj crti bojišnice, priopćilo je ministarstvo obrane Ukrajine.

Glasnogovornik ministarstva obrane Oleksandr Motuzjanik rekao je na brifingu da postoje alternativni putevi za opskrbu ukrajinskih jedinica u Severodonjecku, koji je s tri strane okružen ruskim snagama. Ruski je cilj potpuno opkoliti ukrajinske jedinice u gradu, kao i u obližnjem Lisičansku, dodao je.

Ruske snage nastoje preuzeti kontrolu nad Severodonjeckom, Lisičanskom i Rubižneom kako bi cijelo područje Luhanska stavili pod rusku okupaciju, navodi ministarstvo.

Luhansk čini polovicu istočne regije Donbas, gdje je Moskva ponovno usredotočila svoje ratne napore. Mnogi vjeruju da bi predsjednik Putin mogao odnijeti pobjedu u ratu ako Rusija preuzme kontrolu nad Donbasom.

Severodonjeck je u operativnom okruženju, rekao je glasnogovornik Narodne milicije samoproglašene Narodne Luhanske Republike Andrej Maročko.

''Doista, mi smo već čvrsto zatvorili ovo naselje s tri strane. Kretanje iz naselja Severodonjeck se odvija samo preko jednog mosta, koji je također pod našom vatrogasnom kontrolom. Stoga u ovom trenutku možemo reći da je grad Severodonjeck u operativnom okruženju'', rekao je Maročko, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close