Ekstremni vremenski uvjeti

Velika zimska oluja pogodila istok SAD-a

Najteže pogođene države dosad su New York i Pennsylvania, svaka s nešto manje od 200.000 objekata bez struje, i New Jersey
Vijesti / Svijet | 10. 01. 2024. u 08:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog velike zimske oluje širom istočne polovice SAD-a u utorak je bez struje ostalo 811.000 kućanstava i poslovnih objekata u 12 država uoči smrzavanja za koje se očekuje da će zahvatiti regiju od vikenda.

Najteže pogođene države dosad su New York i Pennsylvania, svaka s nešto manje od 200.000 objekata bez struje, i New Jersey s više od 127.000 objekata bez struje, prema podacima PowerOutage.us.

Ekstremni vremenski uvjeti podsjetnik su na smrzavanje u veljači 2021. zbog kojeg su milijuni ljudi u Teksasu i drugim središnjim američkim državama danima bili bez struje, vode i grijanja, te na zimsku oluju u prosincu 2022., poznatu kao Elliott u energetskoj industriji, koja je zamalo izazvala kolaps elektroenergetskih sustava i sustava prirodnog plina u dijelovima istočne polovice zemlje, piše Hina.

Trenutna oluja zahvatila je veći dio zemlje istočno od rijeke Mississippi, prema AccuWeather.com. Kreće se prema sjeveroistoku SAD-a.

Oluja dolazi uoči razdoblja koje će, prema prognozama, vjerojatno biti najhladnije u zemlji od prosinca 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close