Snažno savjetuje

Velika Britanija pozvala svoje građane da napuste Rusiju

Vlasti Velike Britanije pozvale su svoje građane da napuste Rusku Federaciju ako njihov ostanak u toj zemlji nije nužno
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2022. u 13:45 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti Velike Britanije pozvale su svoje građane da napuste Rusku Federaciju ako njihov ostanak u toj zemlji nije nužno, javlja Anadolu Agency (AA).

Britanski Ured za vanjske poslove priopćio je da snažno savjetuje svojim građanima da iskoriste preostale komercijalne rute letova i napuste Rusiju.

''Državljanima Velike Britanije se savjetuje da ne putuju u Rusiju zbog nedostatka dostupnih opcija letova za povratak u Veliku Britaniju i povećane nestabilnosti u ruskoj ekonomiji'', navodi se u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno nakon što su zapadne sankcije ruskim avioprijevoznicima od strane više od 35 zemalja ograničile mogućnosti putovanja u i iz Rusije. Prošlog ponedjeljka Rusija je odgovorila zatvaranjem svog zračnog prostora za 36 zemalja.

''Ako ste u Rusiji, treba da budete svjesni da možda neće biti moguće letjeti direktno u Veliku Britaniju ili preko zemalja EU-a i trebali biste u skladu s tim izmijeniti sve planove putovanja'', navodi se u priopćenju.

Povezujući letovi, uglavnom preko Bliskog istoka i Turske, operativni su za putovanja iz Rusije u Veliku Britaniju i druga odredišta''.

Iz Londona su upozorili britanske građane koji se nalaze u Rusiji da trebaju biti svjesni da bi vrijednost ruske valute mogli gubiti vrijednost i u narednim danima.

''Postoje i izvještaji da strani državljani u Rusiji imaju poteškoća s korištenjem bankomata i bankarskih usluga. Trebali biste biti svjesni da možda nećete moći pristupiti svojim sredstvima preko ruskih banaka'', navode iz Londona.

Kopirati
Drag cursor here to close