Nisu ispaljeni hici

Velika Britanija negirala ruske tvrdnje o incidentu u Crnom moru

''Brod kraljevske mornarice prolazi kroz teritorijalne vode Ukrajine i to u skladu s međunarodnim pravom i bez problema“
Vijesti / Svijet | 23. 06. 2021. u 18:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti Velike Britanije negirale su tvrdnje vlasti Rusije koje su ranije objavile da je ruski borbeni avion ispalio hice upozorenja prema brodu britanske mornarice zbog kršenja ruskog pograničnog prostora u Crnom moru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Prema brodu HMS Defender nisu ispaljeni hici upozorenja. Brod kraljevske mornarice prolazi kroz teritorijalne vode Ukrajine i to u skladu s međunarodnim pravom i bez problema“, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane Velike Britanije. U priopćenju se navodi da Rusi u Crnom moru izvode artiljerijsku vježbu o kojoj su ranije obavijestili pomorsku zajednicu, ali Velika Britanija odbacuje tvrdnje da je u blizini njenog broda pala bomba.

Ministarstvo obrane Rusije ranije je priopćilo da je brod "Defender" britanske mornarice prekršio granicu kod Cape Fiolenta i da je zbog tog incidenta intervenirao ruski borbeni avion Su-24M koji je ispalio više hitaca upozorenja. Iz Moskve su dalje kazali da je intervencijom Ruske mornarice i Federalnog sigurnosnog sistema (FSB), brod britanske mornarice promijenio rutu plovidbe i udaljio se od ruske granice.

Cape Fiolent se nalazi u teritorijalnim vodama Krima, kojeg je Rusija 2014. godine ilegalno anektirala, ali se on po međunarodnim pravnim normama i dalje smatra teritorijem Ukrajine.

Kopirati
Drag cursor here to close