Eto ti problema

Velika Britanija na mukama: Otkriven još jedan soj mutiranog koronavirusa

Riječ je o mutaciji koronavirusa koja je nazvana “501.V2“, a koja čini i do 90 posto novih slučajeva potvrđenih u Južnoafričkoj Republici.
Vijesti / Svijet | 24. 12. 2020. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock priopćio je danas da je u toj zemlji otkriven još jedan mutirani soj koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ovo je novi soj i veoma nas brine, jer se čini da se lakše prenosi i da je više mutirao od nedavno otkrivene mutirane verzije koronavirusa“, kazao je Hancock.

On je kazao da je nova vrsta mutiranog virusa potvrđena kod dvije osobe koje su doputovale iz Južne Afrike, zbog čega su te osobe stavljene u izolaciju, a zabranjeni su dolasci iz te afričke zemlje u Velik Britaniju.

Hancock je također pozvao sve ljude koji su u protekle dva tjedna došli iz Južne Afrike da se izoliraju hitno, a da isto učine i svi ljudi koji su bili u kontaktu s njima.

Riječ je o mutaciji koronavirusa koja je nazvana “501.V2“, a koja čini i do 90 posto novih slučajeva potvrđenih u Južnoafričkoj Republici.

Vlasti Velike Britanije su tijekom vikenda priopćile da je na jugu Engleske otkrivena mutirana vrsta koronavirusa koja se i do 70 puta brže širi od prethodne vrste.

Desetine zemalja su zabranile putovanja u Veliku Britaniju, a novi soj koronavirusa pojavio se kod pacijenata u Italiji i Izraelu.

Kopirati
Drag cursor here to close