Gradonačelnik "krajnje zabrinut"

Uzbuna u Londonu

"Porast broja zaraženih omikron inačicom u našem glavnom gradu veoma zabrinjava. Omikron varijanta je brzo prevladala zbog naglog širenja slučajeva zaraze a broj hospitalizacija u našim bolnicama ponovo raste", rekao je Khan.
Vijesti / Svijet | 18. 12. 2021. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Londonski gradonačelnik Sadik Khan rekao je u subotu da je "krajnje zabrinut" zbog širenja omikron inačice koronavirusa koja sada prevladava u glavnom gradu Velike Britanije te je pokrenuo postupak uzbune koji uključuje koordinirani odgovor javnih služba.

"Porast broja zaraženih omikron inačicom u našem glavnom gradu veoma zabrinjava. Omikron varijanta je brzo prevladala zbog naglog širenja slučajeva zaraze a broj hospitalizacija u našim bolnicama ponovo raste", rekao je laburistički zastupnik Sadik Khan, pozivajući Londončane da se cijepe.

Dodao je da je drugi put od početka pandemije proglasio uzbunu. Procedura je već bila pokrenuta 8. siječnja 2021. kada je londonskim bolnicama prijetilo zakrčenje, prenosi Hina. 

Kako navodi gradska uprava, u Londonu je prijavljeno 65.525 novozaražen koronavirusom u zadnjih sedam dana, među kojima 26.418 u zadnja 24 sata. Niz javnih služba poput bolnica, vatrogasaca i policije sučeljen je s nedostatkom osoblja zbog odlaska na bolovanje zbog virusa.

Britanska sigurnosna agencija priopćila je u subotu da je potvrđeno više od 10.000 novozaraženih omikronom, a ukupno ih je gotovo 25.000. U petak je ukupno prijavljeno više od 93.000 novozaraženih covidom-19, što je novi rekord treći dan zaredom. Neki britanski mediji pišu da vlada razmišlja o dvotjednoj zabrani okupljanja u zatvorenom nakon Božića ne bi li suzbila val zaraze.

Velika Britanija, među najteže stradalim zemljama, ima više od 147.000 umrlih od početka pandemije.

Kopirati
Drag cursor here to close