Zatvorena Jadranska magistrala

Urušila se cesta između Podgore i Makarske

Na cesti D8 Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14,29 sati bio potpuno zatvoren promet.
Vijesti / Svijet | 08. 05. 2019. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Jadranskoj magistrali je za dlaku izbjegnuta tragedija. Na njenoj dionici između Makarske i Podgore urušila se cesta, a srećom niti jedno vozilo nije u tom trenutku bilo na njoj

Na cesti D8 Makarska-Podgora nastalo je klizište preko jednog kolničkog traka zbog čega je u srijedu oko 14,29 sati bio potpuno zatvoren promet.

Nakon što se postavila privremena signalizacija oko 15,17 sati je omogućen djelomičan prolaz vozilima jednim trakom, saznaje Slobodna Dalmacija od PU splitsko-dalmatinske.

''Na terenu su projektanti i geomehaničari koji će utvrditi razmjere oštećenja i uzroke. Prema prvim podacima, radi se o klizištu koje je najvjerojatnije nastalo zbog obilnih padalina. Upravo se postavlja mobilni semafor te ćemo obavijestiti javnost o obilaznim pravcima čim dobijemo podatke'', rekla je Tamara Pajić iz Hrvatskih autocesta.

Već prošli tjedan uočili su promjene na toj dionici magistrale, no tada nisu smatrali da je riječ o klizištu, već od napuknuću ceste pa ga se asfaltiralo. No, u petak je nastalo klizište i urušio se dio ceste.

''Očito da je ipak riječ o klizištu, urušilo se cijelo brdo, dužine 20-ak metara. Prije tjedan dana se ovaj dio asfaltirao jer se smatralo da je riječ samo o ulegnuću. A evo nije, cijelo brdo je otišlo skroz do mora'', rekli su iz ispostave županijskih cesta Makarska - Vrgorac.

Srećom, na mjestu odrona u tom trenutku nije bilo ni jednog automobila. Zbog sigurnosti je cesta zatvorena do daljnjega.

Kopirati
Drag cursor here to close