''Bit će i gore''

Uragan Florence odnio prve žrtve: Drvo ubilo majku i bebu

Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje, pri čemu su maksimalne jačine vjetra ipak nešto pale pa se kreću oko 150 km/h.
Vijesti / Svijet | 14. 09. 2018. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki dužnosnici upozoravaju da bi zbog udara uragana Florence na Istočnu obalu SAD-a moglo biti puno mrtvih, javlja BBC.

Prema najnovijim podacima, uragan je odnio najmanje četiri života.

Stotine tisuća Amerikanaca ostale su bez struje nakon što su rubovi uragana Florence dosegnuli Istočnu obalu Sjedinjenih Država.

Uragan se kreće prema unutrašnjosti zemlje, pri čemu su maksimalne jačine vjetra ipak nešto pale pa se kreću oko 150 km/h.

Uragan je izgubio snagu prilikom približavanja Sjevernoj i Južnoj Karolini, ali dužnosnici i dalje upozoravaju da bi uragan Florence mogao ubiti "velik broj ljudi", a postoji i rizik od "katastrofalnih poplava".

Poseban problem su pljačkaši koji koriste situaciju i upadaju u kuće evakuiranih ljudi. Policija ih je uhitila nekoliko u okrugu Brunswick u Sjevernoj Karolini.

CNN javlja kako je jedna žena preminula u Sjevernoj Karolini, dok je bila zarobljena u svojoj kući koju je poplavila voda. Još jedna osoba poginula je pokušavajući uključiti generator. Time je broj mrtvih narastao na četiri.

Uragan Florence odnio je ranije prve živote. Kako javlja CNN, drvo je palo na majku s bebom i oboje ih usmrtilo. Otac je ozlijeđen i prevezen u bolnicu.

Guverner Sjeverne Karoline objavio je najnovije podatke: Više od pola milijuna ljudi je bez struje, diljem države otvoreno je 157 skloništa u kojima se nalazi preko 20.000 ljudi, a guverner je oluju nazvao "tisućljetnom".

Kopirati
Drag cursor here to close