Bilaterala

Uoči summita Turska - Rusija - Iran: Rouhani doputovao u Ankaru

Predsjednik Irana Hassan Rouhani, uoči sutrašnjeg trilateralnog summita Turska - Ruska Federacija - Iran, doputovao je u Ankaru.
Vijesti / Svijet | 15. 09. 2019. u 20:51 Tekst: Anadolija agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Irana Hassan Rouhani, uoči sutrašnjeg trilateralnog summita Turska - Ruska Federacija - Iran, doputovao je u Ankaru.

Rouhanija i njegovo izaslanstvo na aerodromu su dočekali brojni dužnosnici, među kojima veleposlanik Republike Turske u Teheranu Derya Ors, te veleposlanik Irana u Ankari Muhammed Farazmand. 

Sutrašnjem summitu će prisustvovati predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, kao domaćin, i njegove kolege iz Rusije Vladimir Putin i Irana Hassan Rouhani.

Ranije je Ured za komunikacije pri uredu turskog predsjednika priopćio kako će na petom trilateralnom summitu u formatu mirovnog procesa u Astani biti razgovarano o situaciji u Idlibu, događanjima u Siriji općenito, okončanju sukoba, uspostavljanju uslova neophodnih za dobrovoljni povratak izbjeglica njihovim domovima te uspostavljanju temelja za trajno političko rješenje . 

Očekuje se i da će Erdogan imati sastanke s Putinom i Rouhanijem na kojima će biti razgovarano o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close