Vladimir Makei

Uoči sastanka s Lavrovom iznenada preminuo bjeloruski ministar

Makei je bio jedan od inicijatora nastojanja da se odnosi Bjelorusije sa zapadnim zemljama poboljšaju te je kritizirao Rusiju.
Vijesti / Svijet | 26. 11. 2022. u 16:30 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makei iznenada je preminuo u dobi od 64 godine, izvijestila je državna novinska agencija Belta. Makei je tu dužnost obnašao od 2012. godine.

U ponedjeljak se trebao sastati s Lavrovom

Početkom ovog tjedna sudjelovao je na konferenciji Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti (CSTO) - vojnog saveza nekoliko postsovjetskih država u Erevanu, a u ponedjeljak se trebao sastati s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.

Prije predsjedničkih izbora i masovnih protuvladinih prosvjeda u Bjelorusiji 2020., Makei je bio jedan od inicijatora nastojanja da se odnosi Bjelorusije sa zapadnim zemljama poboljšaju te je kritizirao Rusiju. No nakon početka prosvjeda naglo je izmijenio stajalište, tvrdeći da su demonstracije nadahnuli zapadnjački agenti.

Ruska glasnogovornica: Šokirani smo

"Šokirani smo viješću o smrti šefa ministarstva vanjskih poslova Republike Bjelorusije, Vladimira Makeija", objavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svom Telegram kanalu.

"Rusija će uskoro objaviti vijest o službenim izrazima sućuti", dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close