Pobjeda Safiye Khalid

Unatoč rasističkim napadima i prijetnjama ostvarila povijesnu pobjedu

Safiya Khalid (23), uvjerljivo je pobijedila protivkandidata iz njene Demokratske stranke na izborima za mjesto u gradskom vijeću Lewistona.
Vijesti / Svijet | 07. 11. 2019. u 19:20 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi po veličini grad u američkoj saveznoj državi Maine izabrao je somalsku Amerikanku u gradsko vijeće nakon kampanje koja je bila kompromitirana rasističkim napadima i prijetnjama koje su postavljane na društvene mreže.

Safiya Khalid (23), uvjerljivo je pobijedila protivkandidata iz njene Demokratske stranke na izborima za mjesto u gradskom vijeću Lewistona.

Odvraćajući napade na njenu boju kože i vjersku pripadnost, ona je objavila da su "organizatori života u zajednici pobijedili internet trolove".

Izgleda da napadi nisu odvratili glasače. Khalid je osvojila skoro 70 posto glasova i stvorila povjest u nekadašnjem mlinarskom gradu.

''Radila sam zaista naporno. Pokucala sam na tisuće vrata. To se isplatilo '', izjavila je Khalid u intervjuu za Associated Press.

Maine je savezna država s apsolutnom bjelačkom većinom i ima rastuću populaciju Afrikanaca koji bježe iz svojih matičnih zemalja.

Prva i druga generacija kandidata iz četiri afričke zemlje - Somalije, Konga, Gane i Nigerije - osvojila je mjesta u gradskim vijećima i u školskom odborima širom te savezne države, nastavljajući s etabliranim trendom, kazao je Mufalo Chitam, izvršni direktor koalicije za imigrantska prava Mainea.

Kopirati
Drag cursor here to close