96 šlepera

UN poslao konvoj humanitarne pomoći u Idlib

Zbog napada snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i njegovih ruskih i proiranskih saveznika, civili iz Idliba i dalje bježe u mjesta na sirijsko-turskoj granici.
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2020. u 13:19 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjene nacije (UN) poslale su konvoj humanitarne pomoći u sjeverozapadnu sirijsku provinciju Idlib, javlja Anadolu Agency (AA).

Konvoj od 96 šlepera danas je iz turskog pograničnog grada Reyhanlija prešao sirijsku granicu i ušao u Idlib.

Humanitarna pomoć će biti podijeljena mještanima Idliba koji je poprište velike humanitarne krize.

Foto: Anadolija / UN poslao konvoj humanitarne pomoći u Idlib

Zbog napada snaga odanih režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i njegovih ruskih i proiranskih saveznika, civili iz Idliba i dalje bježe u mjesta na sirijsko-turskoj granici. Od početka studenog prošle godine iz Idliba u pogranični pojas izbjegao je blizu 360.000 civila.

Prije početka sirijskog rata, u Idlibu je živjelo dva milijuna ljudi, a početkom rata broj stanovnika je upolovljen zbog žestokih sukoba. U ožujku 2015. godine sirijske oporbene snage zauzele su Idlib i on je od tada svojevrsna utvrda sirijske oporbe.

Foto: Anadolija / UN poslao konvoj humanitarne pomoći u Idlib

Idlib je tako postao utočište prognanih pa trenutno u toj sirijskoj regiji živi četiri milijuna ljudi koji su meta stalnih režimskih i napada ruskih snaga koje su se u rat uključile u listopadu 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close