100% efikanost

Ukrajinska protuzračna obrana oborila sve kamikaza dronove iznad Kijeva

Zelensky je rekao u srijedu da su ukrajinske snage oborile trinaest "kamikaza dronova" koje je Rusija poslala na glavni grad Kijev.
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2022. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelensky rekao je u srijedu da su ukrajinske snage oborile trinaest "kamikaza dronova" koje je Rusija poslala na glavni grad Kijev.

"Jutros su teroristi krenuli s trinaest 'Šaheda'. Preliminarno, svih trinaest je oborila ukrajinska protuzračna obrana. Bravo. Ponosan sam", rekao je Zelenski, prenijela je ukrajinska novinska agencija Ukrinform.

Također je podsjetio stanovništvo da potraže zaklone kada se oglasi zračna uzbuna.

Načelnik Kijevske civilno vojne uprave Serhii Popko rekao je da je "zahvaljujući učinkovitom radu sustava i postrojbi protuzračne obrane do sada uništeno trinaest dronova kamikaza", iako je naznačio da su "ostaci oborenih letjelica udarili u upravnu zgradu i četiri stambena objekta, ali ozlijeđenih nije bilo".

Neposredno prije toga, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je eksplozije u glavnom gradu i rekao da je "većina" dronova oborena.

Vlasti su proglasile zračnu uzbunu oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu u regijama Kijev, Yitomir i Vinitsia, izvijestila je ukrajinska novinska agencija UNIAN.

U međuvremenu, guverner Kharkova Oleg Sinegubov optužio je ruske snage za napad tenkovima, minobacačima i topništvom u okrugu Kupian, rekavši kako je ukrajinska vojska "odbila napade ruskih osvajača u području Hrianikivka u zajednici Dvorichan.

"Dobrovoljna evakuacija stanovništva u sigurnija područja regije se nastavlja", rekao je guverner Sinegubov.

Jutrošnji napad ruska osveta za napad na njihovu bazu

Ovaj oboreni dron Shahed ima ručno dodani natpis "Za Ryazan". Zračna baza Djagilevo pogođena je od strane Ukrajinaca 5. prosinca. Tada si tri pripadnika zračne baze poginula, a pet ih je ozlijeđeno kada je ukrajinski dron Tu-141 pogodio na aerodromu parkirani zrakopolv Tu-22M3 i teško ga oštetio.

Kopirati
Drag cursor here to close