Spremno 300 boraca

Ukrajinci šalju borce u Kataloniju kako bi pomogli u obrani jedinstva Španjolske

''Formirali smo bataljon volontera koji su spremni da na prvi poziv dođu i brane jedinstvo Španjolske", kazali su iz ATO-a.
Vijesti / Svijet | 29. 10. 2017. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveukrajinski savez veterana (ATO) poznat po borcima-volonterima koji su sudjelovali u operaciju u Donbasu, priopćio je putem Facebooka kako su pripremili bataljon volontera koji će otići u Španjolsku kako bi pomogao vladi protiv otcjepljenja Katalonije.

"Izražavamo podršku Kraljevini Španjolskoj i španjolskom narodu u nastojanju da štite jedinstvo svoje države. Kada se 2014. godine pojavila prijetnja separatizma na istoku Ukrajine, građani Španjolske su bili rame uz rame s ukrajinskim dobrovoljcima, uz obranu naše slobode i nezavisnosti. Naša sveta dužnost je da podržimo španjolsku braću sada kada se slična prijetnja pojavila u njihovoj zemlji. Formirali smo bataljon volontera koji su spremni da na prvi poziv dođu i brane jedinstvo Španjolske", kazali su iz ATO-a.

Istaknuli su kako je pokuša podjele Španjolske zločin protiv demokracije i Europe, a 300 ukrajinskih volontera je spremno to zaustaviti.

"Španjolska prije svega", poručili su borci-volonteri.

Kopirati
Drag cursor here to close