Agresija?

Ukrajina: vode se borbe u više gradova na istoku

Vijesti / Svijet | 13. 04. 2014. u 06:05 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Oleksandr Turčinov sazvao je u subotu navečer sjednicu Vijeća sigurnosti dok se u više gradova na istoku zemlje vode borbe, po informaciji koju je iznio ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov.

Vijeće sigurnosti će se sastati u 21.00 sat (20.00 sati po srednjoeuropskom vremenu), ističe ured predsjednika a Avakov je na Facebooku osudio "agresiju Ruske Federacije".

Po ministrovim riječima, borbe se vode u Kramatorsku, u pokrajini Donjecku gdje su "nepoznate osobe otvorile vatru na lokalnu upravu". "Policija uzvraća. Razmjena vatre se nastavlja", dodao je.

U mjestu Krasni Liman, također u Donjecku, "naoružani borci" su napali policiju "oružjem ruske proizvodnje AK100 koje posjeduju isključivo ruske oružane snage", rekao je ministar.

"Ukrajinske vlasti smatraju današnje događaje agresijom Ruske Federacije", napisao je ministar koji nije rekao ima li u borbama žrtava.

U subotu su proruski aktivisti ponovo poveli ofenzivu na istoku Ukrajine, preuzevši gotovo u cijelosti nadzor nad Slavjanskom a prosvjednici su, bez otpora s druge strane, prodrli u zgradu policije u gradu Donjecku.

Kopirati
Drag cursor here to close