"Jedinstvena operacija''

Ukrajina tvrdi da je vratila naftne i plinske platforme u blizini Krima

Rusija je ove tornjeve zauzela 2015. godine i koristila ih u vojne svrhe, posebno kao područja za slijetanje helikoptera i za raspoređivanje radarske opreme, s početkom pune okupacije
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2023. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je da je ponovo preuzelo kontrolu nad "Boyko Towers", platformama za bušenje prirodnog plina i nafte koje se nalaze na obali Krima, javlja Anadolu.

Iz Glavnog obavještajnog direktorata Ministarstva obrane Ukrajine (GUR) navedeno je da je izvedena "jedinstvena operacija" kako bi se osigurala kontrola nad Bojkovim tornjevima u Crnom moru.

Navedeno je da je Ukrajina vratila kontrolu i da su te platforme bile platforme za bušenje prirodnog plina i nafte koje se nalaze na obali Krima u Crnom moru.

"Rusija je ove tornjeve zauzela 2015. godine i koristila ih u vojne svrhe, posebno kao područja za slijetanje helikoptera i za raspoređivanje radarske opreme, sa početkom pune okupacije", navedeno je.

Priopćeno je da je kao rezultat operacije vraćena kontrola nad platformama "Petro Godovalets" i "Ukrajina", kao i potopljenim platformama za bušenje "Tavrida" i "Sivas".

 

Kopirati
Drag cursor here to close