Rat u Ukrajini

Ukrajina reagirala na rusko povlačenje iz Hersona

Podoljak je dodao da sve dok se ukrajinska zastava ne vijori nad gradom Hersonom, nema smisla govoriti o ruskom povlačenju.
Vijesti / Svijet | 09. 11. 2022. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč službenoj najavi ruskog ministra obrane, ukrajinski dužnosnici oklijevaju vjerovati da će se Moskva povući iz ključnog grada Hersona, prenosi Jutarnji list.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da je "prerano" govoriti o ruskom povlačenju, te da njegova zemlja "ne obraća pozornost na ruske izjave" jer se "riječi i djela razlikuju".

Podoljak je dodao da sve dok se ukrajinska zastava ne vijori nad gradom Hersonom, nema smisla govoriti o ruskom povlačenju.

Podsjetimo, prije nekih sat vremena, Rusija je naredila trupama da se povuku sa zapadne obale rijeke Dnjipar suočena s ukrajinskim napadima u blizini južnog grada Hersona. Herson je najveći ukrajinski grad pod ruskom kontrolom, a ključna je meta i za Rusiju i za Ukrajinu zbog svog položaja kao ulaza u aneksirani Krim.

U sjeni ruskog povlačenja iz Hersona iz iste regije stigla je i vijest da Rusi uništavaju mostove na rijeci Dnjipro kako bi usporili ukrajinsko nadiranje prema zapadnoj obali. Kako je rekao ruski ministar obrane Šojgu, glavni proritet ruske vojske je sačuvati živote vojnika i transportirati što više vojne opreme iz grada Hersona.

Kopirati
Drag cursor here to close