Demantiranje

Ukrajina o napadu na Kremlj: To nam ne bi pomoglo

Ukrajina je odbacila ruske optužbe i navela kako nema nikakve veze s napadom dronom na Kremlj…
Vijesti / Svijet | 03. 05. 2023. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak odbacio je danas navode Kremlja da je Kijev pokušao izvesti napad dronovima na rezidenciju predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Podoljak je za Reuters naveo da Kijev nema nikakve veze s napadom dronovima na Kremlj, kao i da takve akcije Ukrajini ne bi pomogle na bojnom polju, već bi samo isprovocirale Rusiju da pokrene radikalnije akcije.

Istaknuo je kako tvrdnje Moskve da Ukrajina stoji iza napada mogu da ukažu na to da se Rusija sprema za "teroristički napad" velikih razmjera na Ukrajinu u narednim danima.

Iz ureda ruskog predsjednika ranije je objavljeno da je Kijev pokušao da izvede napad dronovima na rezidenciju Vladimira Putina u Kremlju.

Moskva je navodne akcije Kijeva ocijenila kao planirani teroristički akt i pokušaj ubojstva predsjednika Rusije, uoči Dana pobjede i parade 9. svibnja, prenijele su RIA Novosti.

"Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene na Kremlj. Kao rezultat blagovremenih djelovanja vojske i specijalnih službi korištenjem radarskih sustava za ratovanje, uređaji su onesposobljeni", navodi se u priopćenju.

U napadu nitko nije ozlijeđen, a raspored rada šefa države nije promijenjen.

Glasnogovornik predsjednika Rusije, Dmitrij Peskov, izjavio je za rusku agenciju da Putin nije bio u Kremlju u vrijeme napada ukrajinskih dronova i da danas radi u svojoj rezidenciji u Novo-Ogarjevu.

Kopirati
Drag cursor here to close