Mafija

Uhićeno 40 političara i službenika

Među 43 osobe koje su, između ostalog, uhićene zbog korupcije i nezakonitog prikupljanja sredstava političkim strankama i udruženjima, nalaze se i neki političari…
Vijesti / Svijet | 07. 05. 2019. u 12:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više od 40 osoba, među kojima se nalaze i političari, biznismeni i javni službenici, uhićeno je u sklopu mjera predostrožnosti u akciji koja je je provdena na sjeveru Italije, a koja je usmjerena protiv mafije.

Na području Lombardije i Piomenta, kako javljaju lokalni mediji, izvedena je akcija u kojoj je sudjelovalo oko 250 pripadnika žandarmerije i financijske policije.

Među 43 osobe koje su, između ostalog, uhićene zbog korupcije i nezakonitog prikupljanja sredstava političkim strankama i udruženjima, nalaze se i neki političari koji su bili na dužnostima u stranci Forza Italia, Gradskom vijeću Milana i Regionalnom odjelu Lombardija u vrijeme bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Među uhićenih iz predostrožnosti, 12 je u zatvoru, 15 je dobilo kaznu kućnog pritvora, a ostali se jednom tjedno moraju javljati u policijsku stanicu zbog potpisa.

Tužiteljstvo je provelo istragu protiv 95 osoba i moguća su nova uhićenja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close