Uhićeno 11 prinčeva u Saudijskoj Arabiji zbog prosvjeda

Uhićeno 11 prinčeva u Saudij"Kralj je naredio Kraljevskoj gardi da intervenira i oni su pritvoreni i smješteni u zatvor al Hajer gdje čekaju na suđenje", navedeno je na saudijskom siteu.skoj Arabiji zbog prosvjeda
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2018. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasti u Saudijskoj Arabiji privele su danas 11 prinčeva koji su prosvjedovali ispred Kraljevske palače u Rijadu protiveći se ukidanju mjesečnih nadoknada za njihove životne troškove, izvjestili su danas mediji te zemlje.

Reuters prenosi pisanje saudijskog sajta vijesti "sabku.org" da su se prinčevi okupili na prosvjedu zahtijevajući ukidanje kraljevskog dekreta kojim je zaustavljeno plaćanje računa za struju i vodu članovima kraljevske obitelji, piše Tanjug.

"Kralj je naredio Kraljevskoj gardi da intervenira i oni su pritvoreni i smješteni u zatvor al Hajer gdje čekaju na suđenje", navedeno je na saudijskom siteu.

Reuters prenosi da je saudijski dužnosnici nisu komentirali ovaj događaj i podsjeća da je saudijski kralj Salman ben Abdel Aziz el Saud ranije naložio da državnim službenicima u ovoj godini bude isplaćivano 1.000 rijala (221 eur) mjesečno, kako bi nadomestili porast troškova života, a nakon što su povećane cijene plina i uveden porez na dodatu vrijednost (PDV).

Saudijska Arabija koja je najveći izvoznik nafte u svijetu, uvela je reforme koje uključuju ukidanje subvencija, uvođenje PDV-a i ukidanje povlastica članovima kraljevske obitelji u pokušaju da suoče sa padom cijena sirove nafte, koji je izazvao proračunski deficit.

Kopirati
Drag cursor here to close