Hrvatska

Uhićen otac napadača s Markova trga

Osim oružja i streljiva, policajci su prilikom pretrage izuzeli i druge dokazne materijale, koji bi trebali rasvijetliti motive tragičnog čina.
Vijesti / Svijet | 13. 10. 2020. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je u utorak zbog posjedovanja ilegalnog naoružanja uhitila oca 22-godišnjeg Danijela Bezuka koji je jučer na Markovu trgu u Zagrebu pucao po zgradi vlade Republike Hrvatske i pritom ranio policajca, a zatim počinio suicid.

Pretragom doma i drugih prostorija, po nalogu suda, na tri lokacije na području Kutine, službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke, pronašli su dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te 1169 komada raznog streljiva, izvijestila je policija.

Pretrage su u ponedjeljak, 12. listopada obavljene na dvije adrese u mjestu Kletište, sjeverno od Kutine te na jednoj adresi u Krajiškoj Kutinici koja se nalazi uz granicu Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Sve objekte na tri lokacije koristi 59-godišnjak iz kutinskog područja. Oružje i streljivo pronađeno je na adresi obiteljske kuće u Kletištu, izvijestila je policija ne otkrivajući uhićenikov identitet.

No, kako se neslužbeno doznaje pretražene objekte koristi otac 22-godišnjeg napadača s Markova trga.  Osim oružja i streljiva, policajci su prilikom pretrage izuzeli i druge dokazne materijale, koji bi trebali rasvijetliti motive tragičnog čina.

Nakon obavijesnog razgovora u policiji, otac 22-godišnjaka  je uhićen i uz kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora o čemu će odlučiti sudac istrage.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 8 sati, 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine pucao je iz automatskog oružja na Markovu trgu u Zagrebu i pritom ranio 31-gdišnjeg policajca ispred zgrade Vlade RH. On je kasnije na obližnjem Tuškancu počinio samoubojstvo. Mladić nije dosad bio poznat policiji po nedjelima, a još se istražuju motivi koji su ga nagnali da ispali rafal prema zgradi Vlade i policajcu.

Jedan od tragova koji bi razjasnili njegov motiv jest objava na Facebooku koju je očito napisao odmah nakon što je pucao na Markovu trgu. Iz te se objave iščitava da je bio ljutit i ogorčen, ali ne i na koga i s kakvim konkretnim povodom, ako je takvog uopće bilo, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close