Poznata od ranije

Uhićena žena osumnjičena za izazivanje požara kod Šibenika

Riječ je o ženi koja je policiji od ranije poznata, jer je, prema neslužbenim informacijama, već bila uhićena zbog podmetanja požara, javljaju hrvatski mediji.
Vijesti / Svijet | 29. 07. 2019. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila ženu osumnjičenu zbog podmetanja požaar na području šibenske Dubrave u kojem je izgorjelo 900 hektara borove šume.

Riječ je o ženi koja je policiji od ranije poznata, jer je, prema neslužbenim  informacijama, već bila uhićena zbog podmetanja požara, javljaju hrvatski mediji.

Kriminalistička obrada je u tijeku, a više informacija bit će poznato po njenom završetku.

Glavni vatrogasni zapovjendik Slavko Tucaković izjavio je večeras da je požar kod šibenske Dubrave pod potpunom kontrolom.

"Danas se provodila sanacija požarišta, a procjenjuje se da će vatrogasna intervencija, koja je trajala 28 sati, koštati minimalno četiri do pet milijuna kuna (više od milijun KM)", rekao je Tucaković.

Uzrok požara, koji je izbio jučer oko 13.30  sati, nije još utvrđen, ali su na požarištu, prema neslužbenim informacijama, pronađene kocke za potpalu.

Na gašenju požara, koji je okarakteriziran kao najveći ove godine u Hrvatskoj, bilo je angažovano 200 vatrogasaca, vojska, mještani i "kanaderi" iz zraka.

Prilikom gašenja požara ozlijeđena su četiri vatrogasca, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close