Istraga

Ubojstvo u Rajlovcu: Omeragiću stizao novac iz inozemstva

Vijesti / Svijet | 08. 12. 2015. u 11:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Na račun je stizala veća količina novca iz inozemstva i u tijeku su provjere osoba koje bi mogle biti povezane s financiranjem terorizma i napada izvedenog u Rajlovcu. Još traje istraga i nadležni provjeravaju sve veze'', rekao je za Glas Srpske neimenovani izvor blizak istrazi ubojstva dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH.

Pod povećalom je, naveo je izvor, ''jedno leglo džihadista u Sarajevu''.

Naime, Glas Srpske objavio je kako su sigurnosne agencije ušle su u trag financijskim transakcijama, koje pokazuju da je ubojstvo vojnika u sportskoj kladionici u sarajevskom naselju Rajlovac financiran iz inozemstva.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je kako su istražitelji došli do novih saznanja i da na osnovu njih intenzivno rade kako bi utvrdile veze Enesa Omeragića koji je izvršio teroristički napad u Rajlovcu.

''Postoji mogućnost da ta nova saznanja istragu odvedu izvan BiH. Zaista ne bih više ništa mogao reći jer sve što bih rekao moglo bi utjecati na istragu ili je omesti'', rekao je Mektić.

Podsjećamo, Omeragić je 18. studenog ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića i ranio vojnika Dževada Ljukovca, a potom se raznio bombom.

Rođen je u Parizu, gdje je jedno vrijeme i živio, a budući da se ubojstvo dogodilo nekoliko dana poslije terorističkog napada u Parizu, provjeravano je i ima li veze s tamošnjim radikalnim islamistima.

Kopirati
Drag cursor here to close