Hrvatska

U Velebitskom kanalu pronađeno tijelo nestalog ronioca

Koordinirana akcija traganja za roniocem pokrenuta je jučer u popodnevnim satima te je okončana pronalaskom tijela nestalog.
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2024. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijelo hrvatskog ronioca koji je nestao kod mjesta Rovanjska, pronađeno je u srijedu uveče u Velebitskom kanalu, nedaleko od obale, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske.

Koordinirana akcija traganja za roniocem pokrenuta je jučer u popodnevnim satima te je okončana pronalaskom tijela nestalog.

"Traganje za nestalim roniocem s bocama, državljaninom Republike Hrvatske pokrenuto je jučer, 1. svibnja, u 17.40 sati, kada je u MRCC Rijeka posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar zaprimljena dojava o nestanku. Na osnovu dostupnih podataka ronilac je ronio kod mjesta Rovanjska, nedaleko od mjesne plaže, gdje su pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, temeljem dojave pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), sinoć oko 21 sat pronašli tijelo nestalog u moru, na udaljenosti oko 20 metara od obale", navodi se.

Akcija traganja i spašavanja za nestalim roniocem koordinirana je iz MRCC Rijeka u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Ispostavom lučke kapetanije Starigrad – Paklenica, Postajom pomorske i aerodromske policije PPAP Zadar, pripadnicima ronilačke jedinice MUP-a, službenicima Policijske uprave Zadarske, pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja i mještanima, koji su u traganju učestvovali vlastitim brodicama.

Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar, u suradnji s policijskim istražiteljima.

Kopirati
Drag cursor here to close