Mjesta označena

U Srbiji kreće javni prijevoz, ali samo za zaposlene

Autobusi gradskog prijevoznika od ponedjeljka 4. svibnja će prometovati u Novom Sadu i Kragujevcu, a od petka, 8. ožujka u Beogradu i Nišu
Vijesti / Svijet | 02. 05. 2020. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tržnice i trgovine ovog vikenda u Srbiji rade prema režimu koji su primjenjivali prethodnih radnih dana. Tržnice do 15 sati, a trgovine do 17. Od sljedećeg tjedna građani će ponovo moći da koriste i javni prijevoz.

Autobusi gradskog prijevoznika od ponedjeljka 4. svibnja će prometovati u Novom Sadu i Kragujevcu, a od petka, 8. ožujka u Beogradu i Nišu, piše N1. 

Povratak gradskog prijevoza odvijat će se po fazama i u prvoj će moći da se voze samo osobe koje putuju na posao, podsjetio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

U sljedećim fazama, kako se budu ublažavale mjere protiv širenja epidemije, prijevoz će biti dozvoljen i drugim kategorijama - učenicima, nezaposlenima i starijim od 65 godina. Na stajalištima su iscrtane su crvene točke kako bi građani znali koliko moraju da se udalje od druge osobe, a ulaz u autobuse bit će moguć samo na jedna vrata.

"Bit će netko tko će im davati sugestije i savjet i voditi računa o broju ljudi. To će biti neka vrsta kontrolora. Samom kontrolom Bus Plus kartice će se vidjeti jesu li to zaposlene osobe ili ne. I u samom autobusu će biti raspoređena mjesta tako da će se sjediti do prozora, a stolica koja se nalazi do prolaza će biti prazna tako da mogu ljudi na određenim obilježenim mjestima stajati u samom autobusu i na taj način će se napraviti raspored da ta distanca bude maksimalno moguća", objasnio je Radojičić.

Kopirati
Drag cursor here to close