Svjedoci hrabrosti Turaka

U Sarajevu skup podrške Turskoj: Bosanci i Hercegovci će uvijek biti uz turski narod

Vijesti / Svijet | 16. 07. 2016. u 14:32 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH, Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa", Asocijacije "Mostovi prijateljstva'' iz Zenice, te drugi građani danas su tijekom skupa na sarajevskoj Baščaršiji izrazili zadovoljstvo što je nakon pokušaja vojnog udara u Turskoj pobijedila turska vlada i njen predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

''Bosanci i Hercegovci će uvijek biti uz turski narod. Neki su pokušali uništiti volju naroda, ali smo svjedoci da su svojom hrabrošću uspjeli svladati prepreke u protekloj noći'', kazao je predsjednik Asocijacije "Mostovi prijateljstva'' Jasmin Imamović.

Turci pokazali kako se brani država

Građani Turske, smatra predsjednik Saveza RVI paraplegičara FBiH Mujo Aganović, pokazali su kako se brani država, u kojoj predsjednik i vojska moraju izvršavati volju naroda. Erdogan je, po njegovim riječima, dokazao što znači biti na čelu jedne države i voditi brigu o njenom narodu.

Demokratski izabranu Vladu Turske podržala je i načelnica Općine Visoko Amra Babić navodeći da su građani BiH protiv svakog oblika nasilja, ukazujući da upotreba sile nije način da se provodi demokratska politika.

Obvezu da podignu svoj glas protiv pokušaja vojnog udara u Turskoj iskazale su predsjednica i članica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić i Kada Hotić jer su njihove misli uz obitelji žrtava.

''Svim srcem želimo stabilnost za Tursku i njen narod'', poručili su okupljeni građani na skupu podrške vlastima i turskom narodu.

Pokušaj udara na vladu

Veleposlanstva Republike Turske u BiH oglasila su se danas priopćenjem za javnost u kojem ističu da su događanja u Turskoj pokušaj udara na demokratski izabranu vladu.

''Turski narod je to osujetio, u jedinstvu i solidarnosti. Naš predsjednik i Vlada su na vlasti. Turske Oružane snage nisu u cijelosti bile upletene u događanja'', ističe se u priopćenju turskog veleposlanstva BiH.

Dodaje se da je pokušaj udara provela jedna grupa unutar Oružanih snaga, "na što je uslijedio zasluženi odgovor našeg naroda", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close