Tragedija

U požaru u noćnom klubu u Španjolskoj poginulo 13 osoba

Ovo je najsmrtonosniji požar u noćnom klubu u Španjolskoj od 1990. godine, kada su 43 osobe poginule u diskoteci u gradu Zaragoza.
Vijesti / Svijet | 02. 10. 2023. u 07:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju rano ujutro u noćnom klubu u španjolskom gradu Murcia izbio je požar u kojem je poginulo najmanje 13 osoba, javlja Anadolu.

Lokalne službe za hitne slučajeve kažu da je požar izbio u noćnom klubu ”Teatre” oko 6 sati ujutro po lokalnom vremenu (4.00 GMT). Vatrogascima je trebalo oko tri sata da u potpunosti ugase požar.

Spasioci i dalje pretražuju teško oštećene objekte, a pretpostavlja se da bi mogli pronaći još žrtava. Priopćeno je da će identifikacija tijela biti teška i da bi mogla da potraje jer su tijela stradalih ugljenisana.

U međuvremenu, mnogim prijateljima i članovima obitelji onih koji su možda bili žrtve nudi se psihološka podrška dok pokušavaju da shvate šta se dogodilo.

Jairo, otac nestale 28-godišnje žene, podijelio je s medijima glasovnu poruku koju je njegova kćerka poslala oko šest sati ujutro.

"Mama, volim te, umrijećemo", rekla je njegova kćerka.

Ovo je najsmrtonosniji požar u noćnom klubu u Španjolskoj od 1990. godine, kada su 43 osobe poginule u diskoteci u gradu Zaragoza.

Ljekarska pomoć pružena je za četiri osobe, dvije žene i dva muškarca zbog udisanja dima.

Pogođeni su noćni klubovi Teatre, Golden i La Fonda Milagros. Policija navodi da je većina žrtava bila u La Fonda Milagrosu.

"Uništeni smo", rekao je gradonačelnik Murcie Jose Ballesta za španjolsku TVE.

Lokalne vlasti istražuju uzrok požara.

Kopirati
Drag cursor here to close