Velika šteta

U požaru izgorjelo 45.000 bačvi viskija

"S obzirom na godište proizvodnje izgubljenog whiskeya, ovaj požar neće utjecati na dostupnost whiskeya Jim Beam potrošačima", rekao je Cohen.
Vijesti / Svijet | 04. 07. 2019. u 07:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki brend alkoholnih pića Jim Beam u srijedu je izgubio 45.000 bačvi bourbona u požaru koji je zahvatio skladište u Kentuckyiju, potvrdio je glasnogovornik tvrtke. Glasnogovornik tvrtke Beam Suntory rekao je da preliminarni izvještaji ukazuju da je do požara došlo zbog udara munje pri čemu je uništeno na tisuće bačvi "relativno novog" viskija

"S obzirom na godište proizvodnje izgubljenog whiskeya, ovaj požar neće utjecati na dostupnost whiskeya Jim Beam potrošačima", rekao je Cohen.

Vatra je gorila već drugi dan na jugoistoku države, ali je sada stavljena pod kontrolu, dodao je Cohen.

Glasnogovornik Kentuckyijeva ureda za energiju i okoliš John Mora citiran je u novinama Louisville Courier koje pišu da su vatrogasne postrojbe koristile vreće pijeska za upijanje whiskeya, a vodom prskali samo susjedne zgrade, ali ne i samo goruće skladište.

Novinar je naveo da se osjetio snažan miris whiskeya u zraku na mjestu događaja.

Skladište je bilo dugačko 100 metara, veličine nogometnog igrališta i visoko nekoliko katova, rekao je Drew Chandler iz ureda za upravljanje izvanrednim situacijama okruga Woodford za američku televiziju CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close