Ima i djece

U Peruu pleme zarobilo 150 stranih turista

Skupina iz okruga Urarinas u amazonskoj pokrajini Loreto objavila je kako je cilj njihovog čina bio proširiti svijest o onečišćenju nastalom nakon izlijevanja više od 2 tisuće tona sirove nafte.
Vijesti / Svijet | 04. 11. 2022. u 19:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peruanska domorodačka skupina u petak je objavila da će osloboditi oko 150 turista koje je zadržala jedan dan prosvjedujući protiv navodnog nedjelovanja vlade nakon izlijevanja nafte u rijeku, prenose lokalni mediji.

Skupina iz okruga Urarinas u amazonskoj pokrajini Loreto objavila je kako je cilj njihovog čina bio proširiti svijest o onečišćenju nastalom nakon izlijevanja više od 2 tisuće tona sirove nafte u rijeku Cininico iz naftovoda Norperuano.

Taj naftovod izgrađen je prije četiri desetljeća, a premijer Anibal Torres optužio je domorodačko stanovništvo da su ga sami oštetili, prenosi BBC. Zatočeni turisti, među kojima ima Europljana i Amerikanaca, nisu ozlijeđeni ni fizički zlostavljani, prenose lokalni mediji.

Među zatočenima i jednomjesečno dijete

"Pravo i poštovanje života moraju prevladati. U tom svjetlu osigurat ćemo sredstva kako bi se ljudi mogli vratiti svojim destinacijama. To će biti prije podneva", rekao je šef domorodačke skupine Watson Trujillo danas ujutro.

Jedna od turistica, Angela Ramirez iz Perua, rekla je telefonom Reutersu da još nije čula nikakve informacije o vremenu oslobađanja.

Turisti su zatočeni dok su plovili riječnim brodovima, a među njima su jednomjesečno dijete, osobe s invaliditetom i trudnica, rekla je.

Ona je za lokalne medije ranije izjavila da je grupa prvotno bila obaviještena da će biti pritvorena šest do osam dana ako ne bude rješenja, dodavši da su nekoliko puta bili nahranjeni.

U medijskim izvješćima navodi se da se broj zatočenih osoba kreće od 70 do čak 300, uključujući između 17 i 23 strana državljana, prenosi Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close