Porast zaraženih

U Njemačku stigao drugi val, 'krivci' povratnici iz BiH, Turske...

Kretschmerove riječi poklopile su se s objavom državnog instituta Robert Koch (RKI) da je zabilježen značajni dnevni porast novih infekcija s oko 500 na oko 800
Vijesti / Svijet | 26. 07. 2020. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S dnevnim porastom broja zaraženih u njemačkoj javnosti sve je više upozorenja da je drugi val epidemije koronavirusa pogodio tu zemlju, a zabrinutost je izrazio i državni institut za zarazne bolesti.

"Drugi val koronavirusa već je tu. Događa se svaki dan. Sada svaki dan imamo žarišta zaraze koja bi se mogla pretvoriti u vrlo visoke brojeve", kaže predsjednik vlade Saske Michael Kretschmer za subotnje izdanje Rheinische Post.

Kretschmerove riječi poklopile su se s objavom državnog instituta Robert Koch (RKI) da je zabilježen značajni dnevni porast novih infekcija s oko 500 na oko 800 u proteklom tjednu, piše Hina.

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn kazao je kako je porast broja zaraženih "najvećim dijelom povezan s putovanjima, povratkom putnika iz nekih regija, od kojih su neke na zapadnom Balkanu, u čemu se cilja i na BiH, i iz Turske".


Kopirati
Drag cursor here to close