Slučaj "Würth"

U Njemačkoj uhićen državljanin Srbije, otmičar milijarderova sina

Markus Würth, sin predsjedavajućeg kompanije Würth GmbH & Co. KG ("Würth alati") Reinholda Würtha, otet je 2015. godine nedaleko od Frankfurta. Dan poslije otmice policija ga je pronašla vezanoga za drvo, 100 kilometara dalje.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2018. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka policija priopćila je kako je uhićen muškarac sa srpskim državljanstvom, kojeg se dovodi u vezu s otmicom sina milijardera Reinholda Würtha, koja se dogodila prije tri godine.

Policija njemačkog grada Offenbacha navodi kako da je u pitanju 48-godišnji muškarac sa srpskim državljanstvom, a da će više detalja biti objavljeno u tijeku dana.

On je uhićen u srijedu ujutro kada mu je policija upala u stan na 5. katu zgrade u kojoj je stanovao, svladala ga, a potom i privela nakon čega je proslijeđen istražnom sucu. Radi se je o Nedžadu A. (48) sa srpskom putovnicom. Policija je, prema pisanju njemačkog Bilda, uvjerena da je upravo on otmičar ili jedan od otmičara bogataševog sina Markusa Würtha, koji je osoba s duševnim teškoćama.

Markus Würth, sin predsjedavajućeg kompanije Würth GmbH & Co. KG ("Würth alati") Reinholda Würtha, otet je 2015. godine nedaleko od Frankfurta, a pušten je idućeg dana bez ozljeda. Dan poslije otmice policija ga je pronašla vezanoga za drvo, nakon što joj je otmičar javio gdje ga je ostavio. Sin ''kralja vijaka“ pronađen je 100 kilometara jugoistočno od mjesta gdje je otet. Oteti Markus je u to vrijeme imao 50 godina.

Vlasti smatraju da je zbog velike policijske potrage Markus pušten na slobodu, a otkup, za koji su otmičari tražili tri milijuna eura, nikada nije plaćen.

Video: Uhićenje  Nedžada A. (48), otmičara sa srpskim pasošem

Zanimljivo je da je otmičar i 2017. godine prijetio ovoj obitelji otmicom Markusa ili nekog drugog njihova člana, a dopisivanje putem kriptiranih e-mail poruka trajalo je više od četiri mjeseca. U novom je pokušaju zahtijevao čak 70 milijuna eura. Ucjenjivanje mailovima je naglo prestalo, a novac ni ovaj put nije uplaćen.

Na osnovu jednog telefonskog poziva koji je otmičar uputio prilikom otmice Markusa Würtha,  policija je zaključila kako se radi o govoru s naglašenim dijalektom, a analizom su utvrdili kako bi se moglo raditi o osobi životne dobi između 40 i 52 godine, koja najvjerojatnije potječe s pograničnog područja između Srbije i Crne Gore. Pedantni Nijemci su zaključili kako otmičar u njihovu zemlju najvjerojatnije dolazi od 2001. godine.

Policija mu je konačno ušla u trag na osnovu analize tonskog zapisa navedenog razgovora, a njegov je glas prepoznala jedna žena u ulozi svjedokinje.

Kopirati
Drag cursor here to close