Tijekom večernje molitve

U eksploziji poginula 21 osoba

"Većina pacijenata koje smo primili nakon eksplozije zadobili su ozljede od krhotina bombe i opekline", izjavila je u srijedu navečer za AFP talijanska nevladina organizacija Emergency, dodajući da su oni primili 27 žrtava među kojima su tri umrle.
Vijesti / Svijet | 18. 08. 2022. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U eksploziji koja se u srijedu navečer dogodila u džamiji u Kabulu 21 osoba je izgubila život, priopćila je danas policija.

"Jučer je u eksploziji u džamiji (...) tijekom večernje molitve 21 naš sugrađanin poginuo kao mučenik, a 33 su ranjena", rekao je u priopćenju Halid Zadran, glasnogovornik kabulske policije. "Eksploziju je prouzročio eksploziv postavljen u džamiji na sjeverozapadu afganistanskog glavnog grada", dodao je.

"Većina pacijenata koje smo primili nakon eksplozije zadobili su ozljede od krhotina bombe i opekline", izjavila je u srijedu navečer za AFP talijanska nevladina organizacija Emergency, dodajući da su oni primili 27 žrtava među kojima su tri umrle, prenosi Hina. 

Vlasti nisu rekle što je točno prouzročilo eksploziju. Broj napada u padu je u Afganistanu otkad su talibani prije godinu dana preuzeli vlast, ali nisu prestali. U kolovozu je bilo nekoliko napada sa smrtnim posljedicama, a niz bombaških napada dogodio se u travnju, u svetom mjesecu ramazanu i krajem svibnja, u kojima su poginuli deseci ljudi.

Odgovornost za većinu napada preuzela je skupina Islamska država (IS) koja uglavnom cilja vjerske manjine u Afganistanu, šijite, sufije i sike, ali i talibane.

Kopirati
Drag cursor here to close