Zadobio teške opekline

U eksploziji plina u samostanu teško ozljeđen svećenik

Prema neslužbenim saznanjima, eksplodirala je plinska boca iz pečnice u kuhinji objekta koji koriste svećenici samostana.
Vijesti / Svijet | 11. 05. 2019. u 12:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / U eksploziji plina u samostanu teško stradao svećenik

Katolički svećenik Jakov Jurendić (71) teško je ozlijeđen u eksploziji plina i požaru koji se dogodio u subotu oko pet sati u samostanu "Gospa od milosti", u naselju Kaluđerovina u Tivtu.

"Tivatska služba zaštite i spašavanja primila je u 5.19 sati poziv da je u kući u Kaluđerovini došlo do eksplozije i požara. Na mjesto događaja vatrogasci su zatekli ozlijeđenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su vrlo brzo stavili požar pod kontrolu, a ekipa Hitne pomoći zbrinula je ozlijeđenog svećenika, priopćio je načelnik SZS Tivat Zoran Barbić.

Prema neslužbenim saznanjima, eksplodirala je plinska boca iz pečnice u kuhinji objekta koji koriste svećenici samostana.

Foto:RTCG / U eksploziji plina u samostanu teško ozljeđen svećenik

"Intervencija je bila vrlo rizična i opasna. Glavno je da ozlijeđena osoba bude dobro. Na prvom katu objekta u vlasništvu samostana došlo je najvjerovatnije do curenja plina i pri upotrebi otvorenog plamena došlo je do eksplozije", rekao je Barbić, javlja RTCG.

Ozlijeđenog svećenika zbirnula je ekipa Hitne pomoći iz Tivta i zatim prevezla u Opću bolnicu Kotor.

Zbog teških opeklina koje su zahvatile veću površinu njegovog tijela, svećenik Jurendić je životno ugrožen pa je  prevezen na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici.

Kopirati
Drag cursor here to close