Koronavirus

U američkoj saveznoj državi New Yorku 385 mrtvih

Ovi novi podaci dolaze u trenutku kada je broj mrtvih u SAD-u u srijedu navečer prešao prag od 1.000.
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2020. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj umrlih od Covida-19 u saveznoj američkoj državi New Yorku, žarištu bolesti u SAD-u, naglo je porastao u zadnja 24 sata, za sto novih smrtnih slučajeva te ih je sada ukupno 385 od izbijanja epidemije, rekao je u četvrtak guverner te države.

U četvrtak ujutro savezna država s gotovo 20 milijuna stanovnika imala je više od 37.000 potvrđenih slučajeva zaraze dok ih je dan ranije bilo više od 30.000, rekao je guverner Andrew Cuomo na tiskovnoj konferenciji.

"Ljudi su u bolnicama na respiratoru", rekao je guverner. "Što ste dulje na respiratoru, veća je mogućnost fatalnog ishoda. Sada imamo ljude koji su već 20, 30 dana na respiratoru". No ponovio je da država zasad ima dovoljan broj respiratora, premda će ih uskoro trebati još.

Ovi novi podaci dolaze u trenutku kada je broj mrtvih u SAD-u u srijedu navečer prešao prag od 1.000.

SAD koji je u početku izdaleka gledao širenje epidemije u Kini a zatim i u Europi, sada je na dobrom putu da pretekne Italiju po broju oboljelih.

Savezna država New York koja ima gotovo 20 milijuna stanovnika, trenutno ima gotovo polovinu zaraženih u SAD-u, gdje ih je u četvrtak u podne bilo gotovo 70.000, objavilo je sveučilište Johns Hopkins, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close