Jean Carroll

Tužba protiv Trumpa zbog silovanja

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham rekla je Washington Postu da je "tužba besmislena i priča je prevara - baš kao i autorica".
Vijesti / Svijet | 05. 11. 2019. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žena koja je optužila američkog predsjednika Donalda Trumpa da ju je silovao prije više od 23 godine u jednoj prodavaonici u New Yorku podnijela je u ponedjeljak tužbu protiv njega zbog njegovih izjava u lipnju u kojima je poricao da ju je napao.

Kako prenosi Tanjug, E. Jean Carroll, dugogodišnja kolumnistkinja časopisa Elle, navela je u tužbi podnesenu sudu na njujorškom Manhattanu da je Trump lagao kada je tvrdio da je nije napao i doveo u pitanje njezin "integritet, poštenje i dostojanstvo" svojim objašnjenjem razloga zašto je izašla u javnost s pričom o tom incidentu.

Kako prenosi Reuters, Bijela kuća nije odgovorila na zahtjev za komentar.

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham rekla je Washington Postu da je "tužba besmislena i priča je prevara - baš kao i autorica".

Jean Carroll je priču o navodnom silovanju u prodavaonici Bergdorf Goodman na njujorškoj Petoj aveniji, za koje tvrdi da se dogodilo između jeseni 1995. i proljeća 1996, objavila u časopisu New York u lipnju, kao isječak iz njezinih memoara koji će biti objavljeni sljedećeg mjeseca.

Trump je tada rekao kako je nije silovao i da je nikada nije sreo. On ju je optužio da laže i da je to učinila da bi podstaknula prodaju svoje knjige.

Još desetak žena optužilo je Trumpa da ih je seksualno zlostavljao, što on negira.

Kopirati
Drag cursor here to close