Ofanziva "Maslinova grana"

Turski vojni avioni bombardiraju položaje terorista u sirijskom Afrinu

Glavni stožer Oružanih snaga Republike Turske (TSK) potvrdio je da je danas počela operacija u Afrinu pod nazivom ofanziva "Maslinova grana".
Vijesti / Svijet | 20. 01. 2018. u 16:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski vojni avioni, u okviru ofanzive "Maslinova grana", pokrenute u sirijskom Afrinu, u intervalima bombardiraju ciljeve terorističke organizacije PYD/PKK, javlja Anadolija.

Turski vojni avioni, koji su poletjeli sa područja između Reyhanlija i Kirikhana, nedaleko od turskog grada Hataya, na granici sa Sirijom, nastavljaju sa bombardiranjem položaja u okolini Afrina. Sa pojedinih područja vidi se i dim. 

Glavni stožer Oružanih snaga Republike Turske (TSK) potvrdio je da je danas počela operacija u Afrinu pod nazivom ofanziva "Maslinova grana". 

“Oružane snage Republike Turske su u regiji Afrin, na sjeveru Sirije, sa ciljem uspostavljanja sigurnosti i stabilnosti na našim granicama i regiji, pokrenule ofanzivu 'Malsinova grana', kako bi neutralizirali teroriste pripadnike PKK/KCK/PYD-YPG i ISIS-a, te kako bi prijateljski i bratski narod u regiji oslobodili od njihovog pritiska i nasilja”, poručeno je iz TSK-a.

Naglašeno je također kako je “Maslinova grana“ u Afrinu pokrenuta u okviru turskih prava zasnovanih na međunarodnom pravu i rezolucijama Ujedinjenih naroda..

Ofanzivom zapovijeda načelnik Glavnog stožera Turske general Hulusi Akar, iz Zapovijednog centra Oružanih snaga u Ankari.

Kopirati
Drag cursor here to close