Murat Catulay

Turski terorist uhićen kod Omiša!

Vijesti / Svijet | 28. 07. 2016. u 06:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak oko 15 sati u Kostanjama kod Omišta hrvatska je policija uhitila međunarodnog teroristu, 52-godišnjeg Murata Catulaya kojeg Turska traži zbog niza terorističkih akcija počinjenih na njenom tlu.

Catulay, koji inače živi u Njemačkoj u Kostanje je došao na odmor u subotu popodne, a policija ga je uhitila nakon nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje djece.

Turčin je, inače, iznajmio kuću s bazenom, a kuća za odmor ima četiri zvjezdice.

Nakon što je Catulay uhićen i odveden u splitski zatvor, logično je bilo pretpostaviti da je Kostanje napustila i njegova obitelj.

Novinari Slobodne Dalmacije su krenuli provjeriti jesu li ipak oni ostali na odmoru. Neočekivano, zatekli su uz bazen Catulayevu suprugu, dvije kćerke i sina.

I nisu ih otjerali, dapače skupili su se jedno pored drugoga.

Na pitanje novinara gdje je gospodin Murat, supruga je spremno odgovorila kako je jučer otišao za Split.

''Ne, ne znam kada će vratiti'', dodala je.

A onda su novinari, nakon kratke pauze, pitali bez okolišanja: zna li da je njen suprug osumnjičen za terorizam, zna li da je za njim raspisana međunarodna tjeralica Interpola?

Samo na trenutak bio je vidljiv šok u njenim očima. U idućoj sekundi 'prebacila' je, međutim, razgovor na njemački jezik i počela mahati rukom: odlazite iz moje kuće.

Iz neslužbenih izvora novinari Slobodne Dalmacije su ipak doznali kako uhićeni Catulay nije imao nikakve namjere počiniti bilo kakav teroristički čin u Hrvatskoj.

Ostaju, naravno, brojna otvorena pitanja koja će biti rasvijetljena u policijskoj istrazi: za što ga sve terete turske pravosudne vlasti, koliko dugo živi u Njemačkoj i kako to da tamo nije uhićen, kako je prešao hrvatsku granicu ako se nalazi na međunarodnoj tjeralici...

Više o posjeti novinara Slobodne Dalmacije Kostanjama i o terorističkoj organizaciji kojoj pripada uhićeni Catulay možete pročitati na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close