Pomoć pobunjenicima

Turske trupe započele vojnu operaciju u Siriji

Vjeruje se da Turska pruža pomoć pobunjenicima koje dugo vremena podržava, u provedbi sporazuma o de-eskalaciji koji ima za cilj ublažiti sukobe s vladinim snagama u najmnogoljudnijem dijelu Sirije
Vijesti / Svijet | 09. 10. 2017. u 17:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski vojnici ušli su u sirijsku sjeverozapadnu pokrajinu Idlib u okviru operacije provođenja "zone de-eskalacije" koja je dogovorena u toj regiji.

Turska vojska potvrdila je u ponedjeljak da su turske oružane snage započele s izviđačkim aktivnostima u pokrajini Idlib u nedjelju, prije očekivanog početka vojne operacije na žestoko podijeljenom sjeverozapadu Sirije. 

Vojska je priopćila da ti pokreti uključuju postavljanje promatračkih položaja i da vojnici djeluju u skladu s pravilima dogovorenim u Astani, misleći na mirovni sporazum postignut prošlog mjeseca u prijestonici Kazahstana.

Vjeruje se da Turska pruža pomoć pobunjenicima koje dugo vremena podržava, u provedbi sporazuma o de-eskalaciji koji ima za cilj ublažiti sukobe s vladinim snagama u toj regiji, najmnogoljudnijem dijelu Sirije u rukama pobunjenika, prenosi AFP.

 Vojnici bi također mogli biti razmješteni na liniji fronta u pokrajini Aleppo, priopćila je vojska.

Kopirati
Drag cursor here to close