Usvajanje

Turske stranke usvojile deklaraciju o priznavanju genocida u Srebrenici

Iz turskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini uslijedila je reakcija nakon što je u dijelu medija objavljeno da je "Erdoganova stranka odbila usvajanje prijedloga zakona o priznavanju genocida u Srebrenici".
Vijesti / Svijet | 13. 07. 2023. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest parlamentarnih stranaka u Velikoj narodnoj skupštini Turske usvojilo je i zajedničku deklaraciju povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici, priopćeno je u četvrtak.

Iz turskog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini uslijedila je reakcija nakon što je u dijelu medija objavljeno da je "Erdoganova stranka odbila usvajanje prijedloga zakona o priznavanju genocida u Srebrenici". Te navode ocijenili su zlonamjernim.

Kako je priopćeno iz veleposlanstva, vijest pod naslovom "Erdoganova stranka odbila usvajanje prijedloga zakona o priznavanju genocida u Srebrenici" objavljena u nekim medijima pokušaj je dezinformiranja.

Naglasili su da Republika Turska sa svim svojim institucijama priznaje genocid u Srebrenici i s tim u vezi prihvaća odluke međunarodnih sudova bez potrebe za dodatnim zakonom, prenosi Nacional.

Kopirati
Drag cursor here to close