Ali zahtjevaju izručenje

Turska odbacuje tvrdnje da su htjeli platiti Americi izručenje Gulena

Turska ne djeluje izvan zakona kako bi ispunila svoj cilj.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2017. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / EPA

Turska je odbacila, kako su naveli, smiješne tvrdnje da su njihovi dužnosnici razmatrali plan da plate američkim vlastima izručenje Fetullaha Gulena, prenosi Reuters.

Tursko veleposlanstvo u SAD je ponovilo da postoji zahtjev Ankare da se izruči klerik osumnjičen za državni udar prošle godine, ali je istaknuto da Turska ne djeluje izvan zakona kako bi ispunila taj cilj.

Izjava je reakcija na izvještaj Wall Street Journala da je specijalni izaslanik Robert Mueller istraživao optužbe po kojima je bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn zajedno sa svojim sinom primio mito od 15 milijuna dolara, a kako bi Gulena uhitio i izručio turskoj vladi.

NBC je također izvijestio o navodnom sastanku u prosincu 2016. godine prije inauguracije predsjednika Donalda Trumpa. Sam Gulen je za AFP rekao da je čuo za takve informacije. Međutim, Ankara to odlučno odbacuje.

''Turska i turski narod očekuju hitno izručenje Gulena kako bi se suočio s optužbama na sudu. Sve tvrdnje da je Turska radila ili radi nešto mimo zakona su netočne, smiješne i neutemeljene'', navedeno je u odgovoru ambasade.

Flynnov odvjetnik je također rekao kako su iste optužbe nečuvene i netočne.

Kopirati
Drag cursor here to close