Mevlut Cavusoglu

Turska će nastaviti operaciju ukoliko se Kurdi ne povuku

''Ostalo je 35 sati. Ukoliko se ne povuku, naša operacija će biti nastavljena. To je ono što smo se dogovorili s Amerikancima'', rekao je Cavusoglu.
Vijesti / Svijet | 21. 10. 2019. u 10:45 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je kako je apsolutno pogrešno govoriti o antiterorističkoj operaciji ''Izvor mira'' kao o sukobu između Turaka i Kurda.

Cavusoglu je rekao kako će Turska nastaviti antiterorističku operaciju na sjeveru Sirije ukoliko se kurdska organizacija YPG/PKK ne povuče s tog područja.

''Ostalo je 35 sati. Ukoliko se ne povuku, naša operacija će biti nastavljena. To je ono što smo se dogovorili s Amerikancima'', rekao je Cavusoglu u uvodnom obraćanju na TRT World Forumu otvorenom u Istanbulu.

Turska je 9. listopada pokrenula operaciju ''Izvor mira'' u namjeri da eliminira Kurde sa sjevera Sirije, osigura turske granice, zaštiti teritorijalni integritet Sirije kao i da omogući sirijskim izbjeglicama siguran povratak kućama.

''Ukoliko se svi elementi YPG/PKK-a povuku iz ovog područja, možemo zaustaviti operaciju'', rekao je Cavusoglu.

Komentirajući operaciju ''Izvor mira'', kazao je i kako je Turska protiv terorističkih organizacija, a ne Kurda.

Odgovarajući na optužbe i kampanju klevete koju vode pristalice kurdske organizacije YPG/PKK, Cavusoglu je kazao kako Turska nikad u svojoj povijesti nije koristila kemijsko oružje i da u inventaru nema kemijskog oružja.

Kopirati
Drag cursor here to close