20. siječnja

Traže se strože mjere sigurnosti za inauguraciju Bidena

Washington je i dalje na visokom stupnju pripravnosti za Bidenovu inauguraciju
Vijesti / Svijet | 11. 01. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:AP / Trže se strože mjere sigurnosti za inauguraciju Bidena

Nakon prošlotjednog nasilnog upada pristaša predsjednika Donalda Trumpa u Kongres, gradonačelnica Washingtona zatražila je pojačane mjere sigurnosti tijekom inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena, javlja u ponedjeljak Reuters

Opisavši prošlotjedni marš na Kapitol kao "teroristički napad bez presedana", gradonačelnica i demokratkinja Muriel Bowser je rekla je da inauguracija zakazana za 20. siječnja zahtijeva "drugačiji pristup" u odnosu na sve dosadašnje predsjedničke inauguracije.

"Zatražit ću od lokalnih, regionalnih i saveznih partnera da osnaže međusobnu suradnju te pozivam ministarstvo domovinske sigurnosti da prilagodi pristup inauguraciji na više specifičnih načina", napisala je Bowser u pismu Chadu Wolfu, vršitelju dužnosti ministra domovinske sigurnosti.

Također je od ministarstva domovinske sigurnosti zatražila da koordinira suradnju s ministarstvom pravosuđa, ministarstvom obrane, Vrhovnim sudom i Kongresom kako bi se savezne snage rasporedile za sve savezne zgrade i imovinu.

Washington je i dalje na visokom stupnju pripravnosti za Bidenovu inauguraciju. Taj događaj tradicionalno privlači na tisuće posjetitelja, ali je je zbog pandemije covida-19 je dopušteni broj ljudi drastično smanjen.

Trump je prošli tjedan rekao da neće nazočiti Bidenovoj inauguraciji, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close